Portes obertes, castells i concerts: tota la programació del Nou d'Octubre

La Generalitat ha preparat aquest cap de setmana un seguit d'activitats per a celebrar el dia de les valencianes i els valencians en les quatre grans ciutats del territori

Nou d'Octubre
Imatge institucional presentada per la Generalitat per a celebrar el Nou d'Octubre d'enguany / La Generalitat

Comença el cap de setmana previ al Nou d’Octubre i la Generalitat ha preparat un seguit d’activitats per a celebrar el dia de les valencianes i els valencians. Arreu dels nostres municipis hi haurà multitud d'esdeveniments per a festejar la data, però és a les quatre grans ciutats, València, Alacant, Elx i Castelló de la Plana on tenen lloc els actes més destacats.

Portes obertes i videomapatge al Palau de la Generalitat

Al Cap i Casal, aquest dissabte 7 d’octubre hi haurà jornada de portes obertes al Palau de la Generalitat. Les persones interessades podran accedir a l'històric edifici, seu de l'executiu valencià, en horari de 10:00 a 14:00 hores; i de 17:00 a 19:00 hores. En el mateix horari s’instal·larà una gastroneta al costat del Palau amb una degustació de productes típics.

A més, la nit del 8 d'octubre, de 20:00 a 00:30 hores, tindrà lloc una sessió de videomapatge sobre el Palau de la Generalitat. Un espectacle visual que, per primera vegada, projectarà imatges no només sobre la torre Vella, sinó també sobre la façana del carrer dels Cavallers.

Activitats per a la xicalla

Els més menuts i menudes també podran gaudir de l'efemèride amb les diverses activitats infantils que s'han programat al llarg del cap de setmana. Aquestes tindran lloc de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 19:00 hores al carrer dels Cavallers de València (7 d’octubre), a la plaça de Gabriel Miró d’Alacant (7, 8 i 9 d’octubre), a la plaça de les Aules de Castelló de la Plana (7 i 8 d’octubre) i a la plaça dels Algeps (7 d’octubre) i la plaça de Castella (8 d’octubre) d’Elx.

La xicalla podrà fer globoflèxia, pintar els colors de la senyera, fer treballs manuals amb l’elm de Jaume I o jugar amb jocs de fusta, entre altres coses.

Concerts de bandes a l'uníson

Com no podia ser d’altra manera, la música també tindrà un protagonisme especial. El dia 8 d’octubre a les 12:00 hores a les quatre principals ciutats valencianes diverses bandes de música començaran a tocar en un concert que se sentirà de nord a sud. 

A la plaça de la Mare de Déu de València tocarà la Societat Renaixement Musical de Vinalesa, al passeig de l'Esplanada d'Alacant ho farà la Unió Lírica Pinosenca, a la plaça Major de Castelló de la Plana sonarà la música de la Unió Musical Sant Felip Neri La Llosa i al passeig de l'Estació d'Elx tocarà la Societat Instructiva Musical Sones de Sax.

Castells per a donar la benvinguda al Nou d’Octubre

A la mitjanit de diumenge, just quan comença el Nou d’Octubre, les quatre ciutats també vibraran amb els castells de focs artificials que s’han preparat per a l'ocasió. A València els focs es dispararan des del passeig de l’Albereda, a Alacant des del port la ciutat, a Castelló de la Plana ho faran entre l’Auditori i el Palau de Congressos i a Elx des del pont del ferrocarril.

També et pot interessar

stats