Un 9 amb els colors de la senyera i símbol d'unió de les tres províncies, la imatge del Nou d’Octubre

El disseny de l’eldenc Boke Bazán pretén transmetre “l’energia” de la societat valenciana

Un acolirit 9, amb els colors de la senyera, protagonitza la imatge institucional del dia de la Comunitat Valenciana d'enguany
Un acolirit 9, amb els colors de la senyera, protagonitza la imatge institucional del Dia de la Comunitat Valenciana d'enguany / Eduardo Manzana (Europa Press)

La simulació d’un 9 en roig, groc i, en menor mesura, en blau, que evidencia “l’alegria” i “l’energia” de la societat valenciana. És la imatge institucional del Nou d'Octubre d’enguany, que ha eixit de l’estudi del dissenyador eldenc Boke Bazán i s’ha presentat hui.

Darrere de la imatge, més enllà de la data de la celebració, el 9 d’octubre, està la xifra que simbolitza la unió de les províncies que integren el territori: “Simula un 9, el resultat de tres per tres, les tres províncies que tenim”, ha exposat Boke Bazán als mitjans de comunicació al Palau de la Generalitat. “Espere que siga un símbol que servisca per a unir”, postil·lava.

A més, en la composició, el blau té un protagonisme especial dins del 9, en un intent per recordar la mar Mediterrània.  

Per a celebrar el Dia de la Comunitat Valenciana, la Generalitat ha preparat tot un seguit d'activitats. A partir del 4 d'octubre hi haurà jornada de portes obertes a la Casa dels Caragols de Castelló de la Plana, l'edifici de Correus d'Alacant i el Palau de la Generalitat a València.

Per al cap de setmana previ al Nou d'Octubre també s'han organitzat activitats infantils, concerts de bandes de música i castells de focs d'artifici a Alacant, Castelló, Elx i València. A més, la façana del Palau de la Generalitat, recordarà l'efemèride als vianants, ja que s'il·luminarà amb un espectacle de videomapatge totes les vesprades a partir del dia 5.

També et pot interessar

stats