A les portes d'un nou episodi de calor intensa, es podria arribar als 35 ºC

A partir de dilluns i durant una setmana, la calor arriba a l’interior del territori i el termòmetre marcarà temperatures atípiques a l’abril

Mapa on es mostra l'anomalia de la temperatura mitjana per a aquesta setmana
Mapa de l'anomalia de la temperatura mitjana per a aquesta setmana / ECMWF

El termòmetre marcarà temperatures atípiques a l’abril aquesta setmana, a partir de dilluns i fins a l’1 de maig. Les comarques d’interior, i amb menys intensitat el litoral, viuran una calor pròpia de juny que arribarà als 34-35 °C.

La major part d’Espanya es veurà afectada per aquest augment anòmal de temperatura, d’entre 6 i 10 °C per damunt de la mitjana, que en algunes parts de l'estat podria trencar rècords. Andalusia serà l’autonomia més afectada, s'hi podria arribar als 38 °C.

A la Comunitat Valenciana, les màximes es donaran a l’interior al voltant del cap de la setmana: divendres i dissabte Cinctorres arribarà als 31 °C, i a Utiel pujaran gradualment dels 28 °C del dilluns fins als 36 °C de dissabte i diumenge.

En canvi, el litoral arribarà al punt màxim de calor abans. El centre meteorològic de Guardamar del Segura preveu que les màximes siguen dimarts amb 26 °C, una temperatura que també es pot donar dissabte. A Simat de la Valldigna també serà dimarts el dia més calorós amb 35 °C, però la resta de la setmana es mantindrà entre 26 i 28 °C.

No està clar encara si se superen les temperatures màximes d’abril d’altres anys. El 2011, punts com Sumacàrcer o Oriola marcaren 36, 6 °C durant aquest mes.

Rècords calor a l'abril a la Comunitat Valenciana
Rècords calor a l'abril a la Comunitat Valenciana / À Punt Oratge

Per altra part, tal com indica Aemet, les altes temperatures estaran acompanyades d'una absència quasi total de precipitacions durant la setmana vinent, per la qual cosa cada vegada és més probable que aquest abril siga el més sec de la sèrie històrica a Espanya.

També et pot interessar

stats