La ponència de vacunes desaconsella acurtar la quarantena per als contagiats a cinc dies

El president del govern espanyol ha avançat que "aquesta vesprada" es prendrà la decisió de si es redueix la quarantena dels positius de covid-19 de deu a cinc dies

Pedro Sánchez, aquest dimecres
Pedro Sánchez, aquest dimecres / Eduardo Parra (Europa Press)

La ponència d'alertes i plans de preparació i resposta, òrgan dependent de la comissió de salut pública, no es planteja, en principi, reduir el nombre de dies d'aïllament o quarantena per a persones contagiades de covid-19 encara que siguen asimptomàtiques, segons anticipa la Cadena SER en el seu web.

Segons l'emissora, així ho ha avançat Teresa Rubio a la SER, i ha anunciat que d'ací a unes hores l'òrgan enviarà la seua proposta tancada perquè es debata posteriorment en el Consell Interterritorial que se celebrarà aquesta vesprada, segons ha anunciat Pedro Sánchez. El president ha avançat que "aquesta vesprada" es prendrà la decisió de si es redueix la quarantena dels positius de covid-19 de deu a cinc dies, en línia amb el que s'estableix en països com els Estats Units.

Així s'ha pronunciat el cap de l'executiu durant la seua compareixença davant els mitjans de comunicació per a presentar l'informe de rendició de comptes del govern corresponent a 2021, en la qual Sánchez ha realitzat un repàs de les principals fites d'Espanya en l'últim any davant de la pandèmia.

Autonomies com Andalusia, Extremadura o la Comunitat de Madrid han posat sobre la taula aquesta opció d'acurtar les quarantenes, que ara a Espanya només són obligatòries per als no vacunats.

També et pot interessar

stats