Ramaders alerten que l’entrada de pollastre del Marroc posa en perill moltes granges valencianes

Les explotacions del país veí no han de complir amb els mateixos requisits que les granges d’Espanya i poden produir a un cost més baix

Parlem amb alguns dels afectats per l'entrada del pollastre del Marroc / À Punt NTC

José Manuel Barreda és un ramader que té una granja de pollastres a la Serra d'en Galceran. En els últims mesos ha vist com els costos augmentaven al mateix temps que ho feien les importacions de pollastres provinents del Marroc.

“Això serà definitivament el que farà que hàgem de tancar les explotacions d’ací, perquè no juguem tots amb les mateixes condicions”, afirma Barreda. Parla dels estàndards sanitaris: a les granges d'Espanya els requisits són molt estrictes, els que exigeixen al Marroc, no tant. Carles Peris, secretari general de la Unió de Llauradors i Ramaders, exposa la situació: “No estan complint amb els estàndards nostres ni en benestar animal, ni en reducció d’antibiòtics, ni en reducció d'emissions”.

La Comunitat Valenciana és la segona en producció de carn de pollastre a Espanya i l'entrada de producte del Marroc és un colp molt dur: “No feia falta obrir les portes a més importacions del Marroc, perquè el que farà és desestabilitzar un mercat que ja estava perfectament regulat”, afirma Peris.

Carn més barata de pitjor qualitat. Els ramaders demanen una solució, perquè diuen estar al límit. “Estem a les portes de tancar moltes explotacions agrícoles” afegeix Barreda.

Peris, també aprofita per a llançar un missatge als consumidors. “S’ha de parar atenció a l’etiquetatge i mirar d’on ve la carn que es consumeix, perquè la nostra té una qualitat molt superior”. Només a la Comunitat Valenciana hi ha prop de 800 granges de pollastres.

També et pot interessar

stats