La Fiscalia de Delictes d'Odi i la Policia Nacional investiguen una possible agressió feixista a València

Volen esclarir si les persones implicades tenen relació amb la marxa de la formació ultradretana España 2000 pel Primer de Maig.

Un grup d'ultres amb la senyera de la Falange rep amb la salutació nazi la marxa d'España 2000
Un grup d'ultres amb la bandera de la Falange rep amb la salutació nazi la marxa d'España 2000 / À Punt NTC
03 de maig 2021 - 14:06

La Fiscalia ha obert diligències d'investigació penal per un possible delicte d'odi, després que un home ha denunciat haver sigut apallissat per d'un grup de neonazis la nit de dissabte a la ciutat de València. "L'agressió existeix, hi ha unes lesions i indicis de delicte d'odi", ha confirmat a À Punt la fiscal especialitzada en aquest tipus penal, Susanna Gisbert.

La Policia Nacional va obrir d'ofici una investigació després d'atendre l'incident a instàncies d'una alerta del veïnat, que ha facilitat una gravació. Els agents tracten de localitzar els autors per a posar-los a disposició judicial.

Segons Gisbert, la Fiscalia de Delictes d'Odi incorporarà les seues conclusions a l'atestat que la Policia trasllade al jutjat.

Una agressió posterior a una marxa ultra

Tal com va informar À Punt i va avançar La Marea, els fets es va produir al carrer del Serpis, al barri de Ciutat Jardí del Districte Marítim, poc després de la marxa que havia convocat la formació ultradretana España 2000 pel Primer de Maig. La Policia investiga si alguns dels ultres que hi assistiren participaren després en la pallissa..

Durant la concentració ja hi va haver conats d'enfrontament entre grups d'ultradreta i col·lectius antifeixistes, que van intentar frenar el recorregut amb un tallafoc. Aleshores el cordó policial va impedir que tensió es transformara en incidents.

També et pot interessar

stats