España 2000 desfila pel centre de València amb simbologia feixista per un Primer de Maig "obrer i espanyol"

Entitats antifeixistes han convocat una contramanifestació per fer de “tallafoc” a l’extrema dreta. S'ha activat un dispositiu policial en previsió de possibles incidents, que de moment no s'han produït.

Manifestants del partit d'extrema dreta España 2000, a la ciutat de València

Aquest dissabte, tota mena d’organitzacions sindicals han convocat actes per reivindicar més drets laborals. En aquesta línia, la Intersindical, la CNT, la COS, Acció Antifeixista València, el BEA i Arran han publicat un manifest unitari en què denuncien “dècades de capitalisme neoliberal”, posen l’accent en l’antifeixisme i aposten pel “sindicalisme alternatiu unitari”.

El partit extraparlamentari d’extrema dreta España 2000 ha organitzat a la ciutat de València una manifestació en què critiquen els sindicats i celebren un 1 de Maig “obrer i espanyol”. A les 18:30 desenes de manifestants, alguns d’ells amb banderes amb simbologia feixista, s’han reunit a les Torres de Quart. 

Després, la comitiva ultradretana s’ha desplaçat a les Torres de Serrans, on el moviment antifeixista valencià ha convocat una contramanifestació davant del discurs “feixista i xenòfob” d’España 2000. L’objectiu d’aquesta concentració és “fer de tallafoc a l’extrema dreta”.

La delegació del govern espanyol ha confirmat que ha activat un dispositiu policial especial en previsió de possibles indicents, que no s’han produït de moment. Tant la manifestació convocada per España 2000 com la concentració dels col·lectius antifeixistes estaven autoritzades.

També et pot interessar

stats