La Policia Nacional investiga si els cossos soterrats a Elx corresponen a una parella desapareguda el 2019 a Asp

Les famílies d'Elisabet Ramos i la seua parella, Kamal M. van alertar que la desaparició podria estar relacionada amb el narcotràfic

Detall de l'alerta de desaparició d'Elisabet Ramos
Detall de l'alerta de desaparició d'Elisabet Ramos / Associació 'Sosdesaparecidos'
10 de febrer 2022 - 14:22

Entre les hipòtesis que s'han obert per la troballa dels dos cadàvers soterrats a Elx hi ha la possibilitat que pertanyen a una parella d'Asp, un home i una dona que fa més de dos anys van desaparéixer. Familiars de la dona, Elisabet Ramos Alonso, s'han acostat a la comissaria de la Policia Nacional d'Elx per a aportar informació sobre el físic, per si algun detall coincidira amb els cossos trobats, segons ha avançat el diari Información.

L'espanyola Elisabet Ramos i la seua parella, el marroquí Kamal M. estan desapareguts des del juny de 2019. L'última informació que es té d'ells és a la caseta de camp que compartien. La família d'ella va alertar d'una desaparició no voluntària perquè els semblava insòlit que haguera marxat sense dir cap paraula al fill, menor d'edat, fruit de la relació amb una altra parella, o sense emportar-se el cotxe que acabaven de comprar.

Alertaren també que la desaparició estiguera relacionada amb el narcotràfic, pels antecedents de la parella, que va ser detingut el 2017 en l'operació Charter de la Policia Nacional contra el tràfic d'haixix, i a qui va Ramos va conéixer a la presó de Fontcalent.

La subdelegada del govern d'Alacant, Maria Araceli Poblador, ha declinat confirmar la informació a preguntes d'À Punt i ha remés a la nota de premsa de la Policia Nacional, tot apel·lant al secret de sumari.

Emmanillats i amb els ulls i la boca tapats amb cinta americana

De la investigació ha transcendit que els cossos corresponen a una dona i un home d'entre 30 i 40 anys l'altura i edat dels quals és compatible amb la dels veïns d'Asp. Els dos tenien les mans emmanillades amb i els ulls i la boca tapades amb cinta americana. En el cas de l'home s'han apreciat fractures que indiquen la possibilitat que fora torturat.

Està previst experts de la Policia Científica desplaçats de Madrid facen en els pròxims dies l'exhumació completa dels cadàvers i l'extracció de mostres d'ADN per a identificar les víctimes.

En imatge, el punt on hi havia soterrat els cossos
En imatge, el punt on hi havia soterrat els cossos / À Punt NTC

També et pot interessar

stats