La Policia Local denuncia quinze revetles a València per soroll durant les Falles

Protecció Ciutadana fa un balanç "molt positiu" de les primeres festes celebrades sense a penes restriccions per la pandèmia

Revetla en una comissió fallera de València, aquestes festes
Revetla en una comissió fallera de València, aquestes festes / Facebook

Un total de quinze revetles han sigut denunciades durant les Falles de 2022 a València per molèsties relacionades amb la contaminació acústica, segons ha avançat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, aquest dilluns. Són quatre més que en les últimes festes que se celebraren a la ciutat amb normalitat, l'any 2019.

Durant la roda de premsa que ha oferit per a fer balanç del període festiu, Cano ha remarcat que el resultat d'aquestes primeres celebracions després de les restriccions de la pandèmia ha sigut "molt positiu". Ha considerat, a pesar d'això, que hi ha elements que cal millorar, com per exemple la venda d'alcohol al carrer, que s'ha de replantejar. El consistori vol posar l'accent sobretot en establiments que no poden vendre alcohol habitualment però que sí ho han fet durant les festes.

Enguany la Policia Local ha proposat sancionar quinze revetles, tot i que la sanció no depén de Protecció Ciutadana, ha precisat Cano. Si finalment se les multa, no es podrien tornar a muntar l'any que ve. L'edil ha remarcat que, malgrat l'alta afluència i la notorietat de la zona després de la mort d'un jove a principis de les festes, la revetla que es munta a la plaça Ciutat de Bruges, no és una de les denunciades perquè "complia totes les condicions del bàndol faller".

Cano també ha informat sobre una festa il·legal en un edifici ocupat del carrer dels Drets, on es va produir una "gran concentració de gent" i festa fins a "altes hores de la matinada", quan finalment va ser desallotjada.

També et pot interessar

stats