La Policia Local d’Alacant rep formació contra els delictes d’odi

Solen ser els i les primeres a atendre les víctimes i és important que sàpien com actuar correctament

La Policia Local d'Alacant rep formació contra els delictes d'odi / À Punt NTC

Els discursos que generen delictes d'odi requereixen una actuació especialitzada de la Policia Local, perquè són els primers i primeres a atendre les víctimes. Per això, els i les agents de la ciutat d’Alacant estan rebent formació sobre com actuar davant de la vulneració de drets humans, de la mà d'un equip especialitzat de la Policia Local de València. 

La Policia Local sol ser la primera que acompanya les víctimes i de vegades no saben com actuar, reconeixen l’inspector Iván Torregrossa i l’agent Marga Torregrossa.

Per això, la formació que reben aquests dies es fa imprescindible, assegura a À Punt NTC l’inspector de la Policia Local de València David Garfella. Els ensenyen tècniques per a acostar-se –diu– a les persones que pateixen delictes d’odi, amb l’objectiu que s’incrementen les denúncies, explica Garfella, una qüestió clau en la lluita contra els delictes d’odi, perquè es calcula que només es denuncien un 10% de les accions reals. 

Els delictes d’odi més freqüents són per racisme, xenofòbia, ideologia i orientació sexual, explica l’agent, però els delictes van canviant i, amb això, les necessitats de les víctimes, afirma. Per això erradicar-los passa per l’especialització dels i les agents, postil·la. 

També et pot interessar

stats