La policia identifica sis menors a salons de joc de València

Durant l’operació Arcade s’han fet 1.881 inspeccions a cases d’apostes i locals de joc de tot Espanya.

Agents de la Policia Nacional identifiquen un menor, en una imatge d’arxiu
Agents de la Policia Nacional identifiquen un menor, en una imatge d’arxiu / Europa Press

Una macrooperació policial per a verificar la prohibició de l’accés de les persones menors d’edat als salons de joc ha permés identificar 28 joves en aquests recintes. Sis d’ells estaven a salons de València, que és la ciutat on més menors s’han detectat, seguida per Madrid i les Canàries (quatre en cadascuna d’aquestes).

L’operació Arcade es va desenvolupar els dies 26 i 27 de setembre, durant els quals la Policia Nacional, els Mossos d’Esquadra i la Policia Foral de Navarra visitaren 1.881 cases d’apostes i locals de joc, més de la meitat dels vora 3.000 que hi ha a Espanya.

L’operatiu es va posar en marxa arran de les denúncies del sector del joc per actes vandàlics i la presència de grups organitzats als salons, així com per algunes queixes d’associacions veïnals sobre la presumpta entrada “massiva” de menors als recintes.

Cejuego, la patronal del joc privat a Espanya, assegura que els resultats de l’operació policial rebaten aquesta acusació. Segons la patronal, les dades “llancen una incidència absolutament mínima de presència de menors d’edat” perquè els 28 casos detectats suposen una incidència del 0,93%.

En aquestes batudes, els agents també van detectar la presència de 184 persones adultes indocumentades, en detingueren quatre que tenien reclamacions judicials vigents, i estengueren 220 actes per diversos motius, com ara tinença d’arma blanca.

També et pot interessar

stats