La policia identifica deu menors d'edat com a autors dels falsos nus d'Almendralejo

Des de dimecres passat, s'ha pres declaració a 22 víctimes, que han manifestat haver vist publicats en xarxes socials muntatges fotogràfics

Imatge d'arxiu d'un cotxe de la policia nacional
Imatge d'arxiu d'un cotxe de la Policia Nacional / CNP (Europa Press)

La Policia Nacional ha identificat, de moment, deu menors d'edat com a presumptes autors dels falsos nus de xiquetes d'entre dotze i catorze anys mitjançant intel·ligència artificial a Almendralejo (Badajoz), fets pels quals fins al moment s'ha pres declaració a 22 víctimes.

Així ho ha indicat aquest dijous la Policia Nacional en un comunicat en el qual recorda que tant víctimes com autors són tots menors d'edat —alguns no han complit els catorze anys— per la qual cosa són inimputables, tal com reflecteix la llei del menor, encara que sí que poden tindre responsabilitat civil.

Des de dimecres passat, el dia 13, s'ha pres declaració a 22 víctimes que han manifestat haver vist publicats en xarxes socials muntatges fotogràfics en els quals es podia veure la seua cara sobre un cos nu.

La investigació és a càrrec del Grup Operatiu Local de la comissaria d'Almendralejo, que ha procedit a la identificació, fins al moment, de deu presumptes autors, tots ells menors d'edat, i està recaptant totes les proves necessàries per a comprovar els fets.

La creació de nus amb intel·ligència artificial és "una cosa que recull el Codi Penal i, a pesar que siguen imatges manipulades, si són realistes es considera pornografia infantil", segons explicava aquest dimecres el cap del Grup de Protecció al Menor de la Unitat Central de Ciberdelinqüència, Javier Izquierdo. Ho afirmava a Màlaga, en un congrés internacional organitzat per la policia contra el frau telemàtic i l'explotació sexual infantil mitjançant noves tecnologies.

L'atestat policial es troba encara obert, per la qual cosa no s'aportaran dades que pogueren interferir en la investigació, i com més prompte millor es remetrà a la Fiscalia de Menors de Badajoz, a la qual s'ha anat informant de l'evolució de la investigació durant el desenvolupament de les actuacions.

També et pot interessar

stats