La policia deté a Planes un home buscat per abusos a tres menors a França

Les autoritats franceses van emetre una orde de detenció i lliurament amb finalitats d'extradició d'un home de 38 anys.

FONT: CNP
FONT: CNP

La Policia Nacional va localitzar i va detindre la setmana passada a Planes (Comtat), un home de 38 anys d'origen espanyol, acusat de tres presumptes delictes d'abús sexual a tres menors a França. Les autoritats franceses van emetre una orde de detenció i lliurament amb finalitats d'extradició del suposat autor dels fets.

Agents de la brigada de policia judicial de la direcció provincial d'Alacant van dur a terme l'operació quan van saber que podia estar residint en la província d'Alacant. Amb això van localitzar i van detindre el pròfug en la localitat de Planes gràcies a la col·laboració internacional a través de l'oficina Sirene, ha indicat la direcció provincial en un comunicat.

El detingut suposadament hauria aprofitat la condició d'au pair (cuidador de xiquets) per a abusar dels menors. Els fets van succeir entre setembre del 2007 i juliol del 2009, i el presumpte autor s'enfronta en aquell país a una pena màxima de 10 anys de presó i una inhabilitació de treballar amb menors de 30 mesos.

El divendres 9 de novembre, els agents van localitzar el fugitiu en un domicili de Planes, i el van detindre en constar-li en vigor una orde europea de detenció i lliurament amb finalitats d'extradició, emesa per les autoritats franceses la vespra de la detenció. El fugitiu va quedar a la disposició del jutjat central d'instrucció en funcions de guàrdia de l'Audiència Nacional de Madrid, a fi que es determine l'orde d'extradició.

També et pot interessar

stats