La Policia descarta un intent de segrest de refugiades a València suplantant personal de Creu Roja

Dues dones ucraïneses alertaren que una persona que deia ser de l'organització les va contactar telefònicament per a arreplegar-les a l'estació de tren

Un agent de la Policia Nacional, en una imatge d'arxiu
Un agent de la Policia Nacional, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La Policia Nacional ha descartat que s'haja produït cap intent de segrestar refugiades ucraïneses a València emulant ser voluntaris de la Creu Roja, com van denunciar dues dones que arribaren a la ciutat dimecres. 

L'entitat benèfica va explicar aquest dijous que les refugiades els contaren, només baixar del tren que les portava a València, que una persona les havia contactades per telèfon i s'havia fet passar per personal de Creu Roja per a oferir-se a recollir-les. Un procediment que no és el que segueix la institució, segons va confirmar a À Punt la mateixa organització, i que va fer saltar les alertes.

Arran dels fets, la Policia Nacional va obrir una investigació i, després de diferents perquisicions, descarta inicialment que es tracte d'un intent de segrest, segons informen fonts de la Prefectura a Europa Press. Tot apuntaria, en canvi, a una persona que s'hauria oferit i que es dedica a títol particular a ajudar refugiats.

Les refugiades van arribar a València a última hora de la vesprada de dimecres, en un tren procedent de Barcelona. Quan van veure el dispositiu habilitat per Creu Roja per a atendre l'arribada de desplaçats ucraïnesos, van manifestar que una persona que deia ser de l'organització les havia contactades telefònicament i els havia dit que les recolliria a l'estació per a traslladar-les a un allotjament. 

També et pot interessar

stats