Polèmica pels números cantats malament en la loteria de Nadal

Un grup d'afectats ha denunciat que es van cantar fins a 56 números malament durant el sorteig del 22 de desembre, una xifra que representa el 3% dels premis

Moment en què es cantaven els números de la Grossa de Nadal de 2021
Moment en què es cantaven els números de la loteria de Nadal del 2021 / À Punt NTC

Un grup de jugadors del sorteig de la Loteria de Nadal defensa que els seus números van ser premiats perquè els xiquets de Sant Ildefons els van cantar, encara que ho van fer erròniament i aquests no apareixen en la llista oficial final.

Així, denuncien que en el sorteig del 22 de desembre de 2021 es van llegir malament fins a 56 números, una xifra que per a alguns és molt alta, encara que només representa un 3,1% dels 1.794 premis menors cantats pels xiquets i xiquetes.

Arran de la polèmica, el reglament de loteries és clar: els números premiats són els que realment apareixen en els filferros i la llista oficial i no els que hagen pogut llegir erròniament els xiquets de Sant Ildefons en un sorteig a tota velocitat amb prop de dos mil premis menors.

Durant el sorteig també s'estableix la previsió de controls amb interventors i altres figures per a donar més seguretat jurídica i transcriure escrupolosament cada número introduït en el filferro després d'eixir del bombo. És així com es constitueix al final una llista oficial de premis que és pública i comprovable fins i tot al lloc del sorteig de la Loteria de Nadal.

Els afectats podrien reclamar indemnitzacions si consideren que hi ha hagut "mal moral o econòmic".

També et pot interessar

stats