Polèmica per la norma que impedeix a les dones festeres d'Alcoi usar els vestits masculins

L'Associació Sant Jordi preveu sancions per als festers que lluïsquen una indumentària que no corresponga al seu gènere.

VÍDEO | Polèmica per la norma que impedeix a les dones festeres d\'Alcoi usar els vestits masculins

Continua el debat al voltant de la norma que impedix a les dones festeres d’Alcoi fer ús dels trages masculins. L’Associació Sant Jordi contempla sancions en la nova normativa que prepara per a les dones que usen la vestimenta dels homes. El president de l’associació, Juan José Olcina, ha assegurat que és una proposta que haurà de ser aprovada pels membres de l’Associació i ha recordat que fa uns anys ja es proposà una vestimenta única per a homes i dones, i va rebre el vot en contra de la majoria.

Moltes filaes han optat els últims anys per un trage quasi idèntic per a homes i dones amb subtils diferències per ajustar-se a la normativa. Però quan les primeres dones s’incorporaren a la festa, aquesta distinció no existia i la vestimenta era la mateixa. L’Ajuntament ha dit que no al·legarà contra la norma, però no entén perquè s’ha d’obligar a canviar la roba de les primeres dones que s’integraren a la festa. El segon tinent d’alcalde, Jordi Martínez, ha explicat a À Punt Mèdia, que reprendran al setembre les converses amb l’Associació Sant Jordi sobre aquesta qüestió però ha descartat que el consistori presente al·legacions a la reforma estatuària.

Col·lectius com Fonèvol o Guanyar consideren la norma discriminatòria i aposten per un únic trage per a tots els festers. La portaveu municipal de Guanyar, Sandra Obiol, ha criticat que la decisió sobre com ha de vestir un home o una dona en la festa depenga del criteri d’un tercer, com ara l’associació o la junta directiva d’una filà.

Des de Fonèvol, la presidenta, Hermínia Blanquer, ha animat les festeres a presentar al·legacions contra la norma. De fet, aquest col·lectiu facilitarà un model de document perquè els socis interessats puguen presentar-les abans que el termini finalitze, el 12 de setembre.

També et pot interessar

stats