Polèmica al Desert de les Palmes per una nova batuda de porcs senglars

Mentre que els caçadors de la zona defenen que és la mesura més eficaç per a controlar la superpoblació d'aquesta espècie, els col·lectius animalistes demanen a l'administració altres alternatives

Protestes contra la caça de porcs senglars a Castelló
Protestes contra la caça de porcs senglars a Castelló / Teresa Violeta

L'última batuda de porcs senglars al parc natural del Desert de les Palmes, a Castelló, ha tornat a ser subjecte de polèmica. Al voltant d'una quarantena de caçadors han eixit a primera hora del matí a fer la batuda, autoritzada per la Conselleria de Medi Ambient, per la zona de la font de Roc i el barranc de Franco.

Mentrestant, el veïnat i col·lectius ecologistes han protestat contra aquesta pràctica i han assegurat que aquest tipus d'accions amb gossos i bales de perdigó són nocives per a l'espai natural. Afirmen que perjudica els senderistes i espanta l'àguila reial, una fauna autòctona del parc natural. Per tant, demanen que la conselleria elimine aquest mètode i aplique uns altres, com l'atrapament controlat de porcs senglars en gàbies, tal com es fa a altres països d'Europa.

Per la seua part, els caçadors defenen que tenen l'autorització de l'administració i que es limiten a tractar la superpoblació de porcs senglars a l'àrea.

També et pot interessar

stats