Comencen les batudes contra porcs senglars al Desert de les Palmes

Al parc natural viuen 700 exemplars, que han causat 66 accidents en els últims 10 anys

VÍDEO | Comencen les batudes contra porcs senglars al Desert de les Palmes

Aquesta setmana han començat al Parc Natural del Desert de les Palmes les batudes contra els porcs senglars programades per la Federació de Caça de Castelló. De moment se n’han fet 11, que han acabat amb la vida de 13 animals.

Per als caçadors, aquesta és l'única manera d’acabar amb el que consideren un problema de superpoblació, que afectaria els termes de Cabanes, la Pobla Tornesa, Benicàssim i Borriol.

Segons els seus càlculs, al voltant de 700 exemplars hi viuen en aquest espai protegit, una xifra excessiva que provoca accidents de trànsit i danys en l’agricultura.

En concret, en els últims deu anys, els porcs senglars del Desert de les Palmes han causat 66 accidents de circulació en les proximitats del parc.

Els col·lectius ecologistes, per la seua banda, consideren que matar a tirs els porcs senglars no és la manera de solucionar el problema. En la seua opinió, caldria esterilitzar els animals per tal de controlar la població. Els caçadors, per contra, demanen intensificar les batudes.

També et pot interessar

stats