La pluja ompli els embassaments del Xúquer al 60% de la capacitat

En l'última setmana han augmentat en 11 hectòmetres cúbics i superen en vora deu punts la mitjana espanyola

Pantà del Regajo, a l'Alt Palància
Pantà del Regajo, a l'Alt Palància / À Punt NTC

La reserva hídrica a la conca del Xúquer ha augmentat l'última setmana en onze hectòmetres cúbics, de manera que a hores d'ara els embassaments emmagatzemen un total de 1.711 hm³ d'un total de 2.846 hectòmetres cúbics. Amb aquest augment es troben al 60,1% de la capacitat, pràcticament deu punts per damunt de la mitjana espanyola, segons apunten les dades de balanç fetes públiques aquest dimarts pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. La mitjana dels últims deu anys a la conca del Xúquer se situa en 1.348 hectòmetres cúbics.

Menys positiva és la situació dels embassaments de la conca del Segura, que han descendit cinc hectòmetres cúbics fins als actuals 384 hm³, i s'han situat al 33,7% de la capacitat. La mitjana dels últims deu anys se situa en 470 hectòmetres cúbics.

Pel que fa a tot l'estat, la reserva hídrica ha perdut aquesta setmana 185 hectòmetres cúbics, la qual cosa representa un 0,3% de la capacitat total, sempre segons les dades facilitades pel Ministeri. L'administració assenyala que aquesta setmana els embassaments emmagatzemen 28.590 hectòmetres cúbics, un 51% de la capacitat, per la qual cosa es trenca la tendència ascendent de les últimes setmanes.

Les precipitacions han sigut pràcticament nul·les a tot Espanya i la màxima quantitat d'aigua acumulada s'ha arreplegat a Melilla, amb 13 litres per metre quadrat.

La reserva hídrica continua estant per davall de la mitjana dels últims deu anys, que se situa en 33.194 hm³, enfront dels 28.590 hm³ d'enguany. No obstant això, aquesta xifra supera en 3.548 hm³ la xifra d'aigua embassada fa un any, quan els embassaments tenien 25.042 hm³ en aquesta mateixa setmana de l'any.

També et pot interessar

stats