La pluja agrana la Safor i la Ribera, amb més de cent litres per metre quadrat a Tavernes de la Valldigna

S'ha activat la preemergència a l'interior nord de Castelló, el litoral sud de València i quasi totes les comarques del sud

Avinguda de la Marina, platja de Tavernes de la Valldigna, aquest dilluns / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
26 de juliol 2021 - 10:21 Actualitzat: 26 de juliol 2021 - 17:04

Gran part de la Comunitat Valenciana desperta aquest dilluns immersa en un episodi de tempestes que en molts llocs van acompanyades de granís, amb el litoral sud del golf de València com a com a epicentre del temporal. El registre màxim de la jornada és el de Tavernes de la Valldigna (Safor), on abans del migdia ja s'han superat els cent litres per metre quadrat, i 30 en només una hora.

L'Ajuntament ha informat que el camí de la Dula ha quedat tallat al trànsit per l'acumulació d'aigua i demana a la ciutadania que extreme les precaucions. La pluja ha negat també l'avinguda de la Marina, a la platja de Tavernes.

Avís taronja per fortes pluges

L'Agència Espanyola de Meteorologia (Aemet) ha decretat l'avís taronja a la Ribera, la Safor i pràcticament totes les comarques del sud per precipitacions "localment molt fortes", que poden arribar a acumular 40 litres per metre quadrat en una hora. En la resta del territori l'alerta és groga.

Mapa d'avisos per a aquest dilluns, 26 de juliol
Mapa d'avisos per a aquest dilluns, 26 de juliol / À Punt Oratge

El servei d'Emergències de la Generalitat, per la seua banda, ha activat la preemergència per pluges a l'interior nord de Castelló, el litoral sud de València i la província d'Alacant, segons ha informat en Twitter el 112. 

Segons els últims registres d'Avamet, ja s'han arreplegat 101,4 litres per metre quadrat a Tavernes de la Valldigna (Safor), un dels municipis on més està plovent. La pluja agrana també altres municipis de la Ribera i la Safor: s'han acumulat més de 90 litres a Cullera, 89,9 a Benifairó de la Valldigna, 76,8 a Alzira i 63, 8 al Perelló (Sueca). També destaquen els 57 recollits a les illes Columbretes i els 56,2 a Favara.

El camí de la Dula a Tavernes, totalment negat d'aigua
El camí de la Dula a Tavernes, totalment negat d'aigua / À Punt NTC

Les tempestes viatgen ara cap a les comarques del sud. Al Vinalopó els primers ruixats han arribat acompanyats de granís en algunes poblacions, com ara Asp, Crevillent, Elx o la Romana. A Xixona la pluja ha descarregat més de 61 litres per metre quadrat.

Retards en rodalies

Les condicions meteorològiques adverses ja han tingut les primeres conseqüències a la Ribera Baixa. El servei de rodalies de Renfe ha informat que s'estan registrant incidències a la línia C1, que uneix València i Gandia, que han obligat a establir una via única al tram entre Sollana i Sueca. Rodalies alerta que pot haver-hi demores significatives en tota la línia i s'ha establit una freqüència de pas d'un tren per hora.

Passades les quatre de la vesprada, Renfe ha informat que la incidència ha quedat solucionada i que els trens aniran recuperant gradualment les freqüències habituals.

A més, el servei d'Emergències 112 de la Generalitat ha informat que els bombers han intervingut en sis serveis per caiguda de llamps (dos a les comarques del nord i quatre a la ciutat de València).

També et pot interessar

stats