Les pluges deixen més de 100 litres a la Marina Alta i es desplacen cap a les comarques del nord

L'ajuntament de Calp ha decretat la preemergència.

Foto de portada: Previsions meteorològiques per a aquest dimarts

Plou de manera ininterrompuda des de la mitjanit. Les precipitacions avancen de sud a nord i les més abundants han caigut fins ara a les comarques centrals i del sud.  Les intensitats de precipitacions estan sent fortes des del migdia en alguns municipis del Baix Maestrat.

A la Marina Alta és on s'han registrat més precipitacions, que en alguns punts superen ja els 100 litres per metre quadrat. L'observatori d'Avamet a Montpego reflecteix ja un acumulat de 132 litres; el dels Poblets, 114, al del Montgó, més de 90, i una xifra similar al de Pego. També està plovent en abundància a la Safor, amb 76 litres arreplegats en les últimes hores a Oliva.

En alguns municipis plou sobre banyat, cas d'Altea, a la Marina Baixa, on ahir s'arreplegaren més de 30 litres per metre quadrat. Les comarques del nord d’Alacant i les de Castelló es troben en avís taronja per fortes pluges aquest dimarts i l’avís és groc per a la resta del territori. 

Al nord plou dèbilment però les previsions indiquen que durant la vesprada s'hi intensificaran les pluges. 

A les comarques del nord s'ha activat l'avís de nivell taronja per pluges que poden superar els 100 litres per metre quadrat en 12 hores. La zona també es troba en alerta groga per forts vents del nord-oest, que podrien arribar a ratxes màximes de 80 quilòmetres per hora, i per fenòmens costaners, amb vent del nord força 7 i ones de 2 a 3 metres

Amb aquesta previsió i la possibilitat d'importants acumulacions d'aigua, s'ha fet una crida per a evitar el risc de travessar barrancs i rius.

Segons les previsions, la borrasca es mourà demà cap al nord i les pluges cessaran.

També et pot interessar

stats