Les platges valencianes lideren de nou el rànquing de banderes blaves: n'aconsegueixen 137

Són tres banderes més que l'any passat i un testimoni de la qualitat i varietat dels serveis de les costes de la Comunitat Valenciana

Un total de 137 banderes blaves ondejaran a les platges de la Comunitat Valenciana aquest estiu
Les tres platges que estrenen bandera blava enguany són la platja de Benafelí, a Almassora, la platja Nord, a la Pobla de Farnals, i la platja de l'Ermita, a Santa Pola / À Punt NTC

Les platges valencianes han obtingut un total de 137 banderes blaves. Són 3 banderes més que l'any passat i la Comunitat Valenciana lidera, un any més, el rànquing d'autonomies guardonades amb aquests distintius per la qualitat de la seua costa. La següent autonomia en banderes, amb molt més territori, és Andalusia, que en té 115. Una gran notícia per al sector turístic de sol i platja que espera que aquest estiu puga començar a remuntar després dels problemes econòmics derivats de la pandèmia de la Covid-19.

A totes les platges distingides l'any passat amb aquest reconeixement s'afigen les tres platges que estrenen bandera blava enguany, que són la platja de Benafelí, a Almassora, la platja Nord, a la Pobla de Farnals, i la platja de l'Ermita, a Santa Pola. A més, 16 ports de la Comunitat Valenciana han obtingut també la bandera blava portuària, dos més que l'any passat. A Gandia també li han donat una menció especial per l'educació ambiental. En total, 153 banderes blaves onejaran aquest estiu als arenals i ports del nostre territori.

Això vol dir que 47 municipis de la nostra costa compten amb almenys una platja amb aquesta bandera. La localitat que més en concentra és, un any més, Oriola, al Baix Segura. Una estadística cridanera és que el 41,36% de les platges valencianes, vora la meitat, tenen ja aquest guardó.

Les banderes blaves són garantia de qualitat i varietat de serveis amb els quals compten les platges de costa i també d'interior i els ports esportius, així com el seu bon estat de conservació. Acrediten el compliment d'alguns estàndards com la qualitat de l'aigua o l'adequada ordenació ambiental, però també l'accessibilitat a aquests espais per a persones amb mobilitat reduïda i l'existència de serveis sanitaris i de salvament. 

Espanya obté 615 distintius i lidera el rànquing mundial per davant de França i Itàlia

Espanya ha tornat a batre el seu rècord de banderes blaves que onejaran el pròxim estiu a les platges del litoral amb 615 distintius, 25 més que en 2020, la qual cosa reflecteix la qualitat de les aigües, l'alt nivell dels serveis i la seguretat que hi ha a les platges.

L’Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), promotora de la iniciativa, ha difós aquest dimarts el llistat de banderes blaves per a 2021 (platges, ports i embarcacions sostenibles) per a incidir que aquestes dades són "esperançadores", després d'un segon estiu marcat per la pandèmia.

Respecte al nombre de ports esportius guardonats, aquests ascendeixen a 96, dos més que fa un any, la qual cosa suma entre platges, ports i embarcacions turístiques un total de 713 guardons de bandera blava. José Palacios Aguilar, president d'Adeac, ha destacat que Espanya també lidera el rànquing mundial per davant de França i Itàlia.

També et pot interessar

stats