Les platges valencianes no disposaran de drons socorristes aquest estiu

El servei no ha arribat de la mà de Generalitat com els últims anys i els ajuntaments tampoc l’han contractat

Imatge de la mar des de la perspectiva d'un dron / À Punt NTC

Les platges valencianes no tindran aquest estiu els drons de salvament que l'any passat van salvar set vides. El servei no ha arribat de la mà de la Generalitat, com en els últims anys, i els ajuntaments tampoc l'han contractat per ser una despesa elevada, quan precisament sis persones han mort ofegades en l'última setmana.

Un total de 20 municipis comptaren l'any passat amb drons pioners en tot el món, capaços de llançar un jupetí salvavides a qui s'està ofegant. Adrián Plazas, CEO de General Drons explica que amb els drons es van fer “més de 3.000 vols i, d’ells, 200 foren de situacions d’emergència”.

La Generalitat no ha oferit aquest servei als ajuntaments i molts no han reaccionat a temps. Araceli Moya, alcaldessa d’Orpesa, afirma que pensaven que se’ls facilitarien “perquè així se’ns va dir per part de conselleria”. A Xàbia, Juan Ortolà, el regidor de Platges, apunta que “conselleria realment no ens havia comentat res”. Per la seua banda, tampoc els ajuntaments l'han volgut contractar. “Nosaltres en abril vam obtindre dos drons per part de la policia municipal i realment estem fent eixa funció” explica Ortolà. A Orpesa han preferit prioritzar l'assistència a persones amb algun tipus de discapacitat. “Ho intentarem”, ha afirmat l’alcaldessa.

Sagunt és l'únic municipi de la Comunitat Valenciana que aquest estiu compta amb el servei de dron salvavides. Només durant el passat cap de setmana, va fer més de 75 actuacions. Roberto Rovira, regidor de Platges de Sagunt, fa un balanç positiu del servei: "De tots els anys que hem tingut el servei, hem salvat centenars de vides. No crec que siga una despesa, sinó que és una inversió en seguretat i en salvar vides humanes" ha afirmat.

En menys d'una setmana, sis persones han mort ofegades en platges valencianes on ja no estava aquest dron. 

També et pot interessar

stats