La plataforma Xúquer Viu torna a reivindicar la protecció del riu

Alzira ha acollit una concentració aquest dissabte on, entre altres coses, s'ha exigit que no es transvase aigua del Xúquer al Vinalopó

Pancarta reivindicativa de la concentració al riu Xúquer
Pancarta reivindicativa de la concentració, al Xúquer / À Punt NTC

Desenes de persones s'han congregat aquest dissabte al pont de Ferro d'Alzira (Ribera Alta) per a exigir la protecció del riu Xúquer i de l'Albufera. Unes reivindicacions que van succeint-se des de fa temps per part de la coordinadora Xúquer Viu, la qual denuncia que el riu més llarg i cabalós de la Comunitat Valenciana s'ha quedat sense aigua en els últims quinze quilòmetres.

Per això, davant del nou Pla Hidrològic i l'amenaça del canvi climàtic, han exigit en la concentració cabal ecològic suficient per al Xúquer, la declaració de sobreexplotació a l'aqüífer de la Manxa oriental, més quantitat d'aigua i millor per a l'Albufera i que no es transvase aigua del Xúquer al Vinalopó.

Concentració al Pont de Ferro d'Alzira
Concentració al Pont de Ferro d'Alzira / À Punt NTC

Paco Sanz, portaveu de Xúquer Viu, ha demanat a la Confederació Hidrogràfica de Xúquer que "rectifique i entenga les demandes dels grups ecologistes, dels sindicats i de la societat que reivindica una recuperació del Xúquer i l'Albufera".

A l'acte de protesta, on també ha acudit el diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, tres persones muntades en taules de pàdel surf han estés una pancarta dins del Xúquer on s'ha pogut llegir "Per un riu més net".

També et pot interessar

stats