La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic inicia una campanya contra el districte únic

Consideren que la mesura adoptada per la Conselleria d'Educació és "altament segregadora i perjudicarà de manera molt greu l'educació dels xiquets"

Compareixença de la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic en contra del districte únic aquest dilluns
Compareixença de la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic en contra del districte únic aquest dilluns / À Punt

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic ha llançat una campanya per a defensar l'escola de proximitat i rebutjar el districte únic com a sistema d'admissió de l'alumnat.

La Conselleria d'Educació ha presentat als sindicats un esborrany del nou decret d'admissió de l'alumnat en el qual es recupera el districte únic, que per a la plataforma es basa "en la falsa llibertat d'elecció de centre per part de les famílies". Aquest canvi és "altament segregador i perjudicarà de manera molt greu l'educació dels xiquets, com ja va passar en el passat", assegura la plataforma en un comunicat.

Per a la plataforma, "eliminar les zones escolars en l'admissió d'alumnes va contra la llibertat d'elecció de les famílies i només afavoreix la selecció d'alumnes de determinats centres educatius".

"En altres autonomies o en altres etapes polítiques la zona única ha sigut la mesura que ha servit com a avantsala a la privatització de l'educació, fonamentada en termes mercantils d'oferta i demanda", segons la plataforma.

El manifest adverteix que quan s'apliquen mesures com la zona única "i no hi ha reserva de places, el sistema educatiu acaba segregant la infància en funció de les possibilitats econòmiques: creant els centres de tipus A i els centres de tipus B, es reforcen també els centres guetos i això és incomplir un principi constitucional que és la igualtat d'oportunitats".

La Plataforma en Defensa de l'Educació Pública està integrada per Fampa-València, Stepv-Intersindical Valenciana, Federació d'Educació de CCOO PV, UGT Ensenyament Serveis Públics PV (UGTSP-PV), Escola Valenciana, Fampa Enric Valor,  Fampa Penyagolosa, CGT, CAVE-COVA, Faace, Aadies PV, Acontracorrent, SAÓ, Avdip, FEU, Adide, Sindicat d'Estudiants, València Laica, BEA, FEPV, FdE i SEPC.

També et pot interessar

stats