La plataforma Cedaw reclama que l’educació sexual i sentimental siga transversal als col·legis

Aquest organisme assenyala que calen més recursos, formació i ampliar el concepte de violència masclista més enllà de la parella o exparella.

Xelo Sanz en 'À Punt NTC Matí'
Xelo Sanz en 'À Punt NTC Matí'

Una mutilació genital o l’assetjament sexual també són violència masclista. Així ho recull el Conveni d’Istanbul, al qual pertany Espanya des de fa quatre anys. Perquè aquest acord es complisca, existeix la plataforma Cedaw, Xelo Sanz, membre d’aquesta organització, ha declarat en À Punt NTC Matí que la Comunitat Valenciana suspén en el compliment dels objectius marcats per aquest conveni.   

Els principals punts d’incompliment tenen a veure amb la manca de presència de la societat civil en el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere, que els centres d’atenció 24 hores continuen sent privats, o que les persones que treballen en aquests centres no tenen, al seu parer, les condicions laborals adients. Per a assolir els objectius que marca aquest conveni, Xelo Sanz ha incidit en la necessitat de millorar la formació en educació sexual i sentimental.

En aquest sentit, la membre de Cedaw ha reclamat que aquesta matèria siga transversal als col·legis. “Hi ha un desconeixement enorme en les famílies de què és l’educació sexual”. Així mateix, l’experta ha posat l’ull en la formació en els àmbits judicial i sanitari, dos sectors en què resulta fonamental un bon coneixement d’aquest problema. També ha reivindicat majors recursos perquè la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere dispose de més agents especialitzats.                                                                                                                                      

També et pot interessar

stats