El plàstic ja representa el 80% del fem del mar

Aquest diumenge se celebra el Dia Internacional Lliure de les Bosses de Plàstic, una jornada per a reflexionar sobre l'ús que se li dona a aquest material tan agressiu per al medi ambient

Aquest diumenge se celebra el Dia Internacional Lliure de les Bosses de Plàstic / À Punt NTC

Moltes persones usuàries de les platges del litoral valencià han aprofitat que aquest diumenge se celebra el Dia Internacional Lliure de les Bosses de Plàstic per a netejar l'arena i conscienciar els banyistes dels perills d'aquest material per a la natura.

Restes de polseres de les revetles de Sant Joan, trossos xicotets de plàstic o paper transparent per a cobrir aliments són alguns dels exemples del que hi ha entre l'arena. I és que el 80% del fem que es troba al mar és plàstic.

La normativa de la Unió Europa obliga els països a impulsar mesures per a reduir el consum de plàstic d'un sol ús, però els supermercats espanyols, segons un estudi europeu, suspenen en la lluita contra el sobreenvasament amb una impactant nota de 8,6 sobre 100.

Entre les xicotetes accions que pot dur a terme la ciutadania per a pal·liar la contaminació amb plàstics hi ha l'opció de fer ús de bosses de tela o envasos de menjar reutilitzables.

També et pot interessar

stats