La plaça de l’Ajuntament de València s’adapta als vianants durant Nadal

També es tallarà al trànsit la plaça de Sant Agustí i el carrer de la Pau a l’altura de Marqués de Dosaigües.

Plaça de l’Ajuntament de València, decorada aquest Nadal
Plaça de l’Ajuntament de València, decorada aquest Nadal / @AjuntamentVLC

La plaça de l’Ajuntament de València es convertirà del 24 de desembre al 6 de gener en un espai per als vianants. La intenció és que els ciutadans puguen assistir als esdeveniments que s'hi programen i a les activitats de l’Associació de Comerciants del Centre Històric.

Amb aquesta mesura es permet facilitar la seguretat i l’accessibilitat dels vianants que es concentren a la plaça de l’Ajuntament aquests dies festius. Els mantindrà l’accés exclusiu als autobusos de l’EMT i taxis, des del número 19 del carrer de Xàtiva fins a l’avinguda del Marqués de Sotelo. També es realitzarà un tall selectiu a la plaça de Sant Agustí i al carrer de la Pau, a l’altura de Marqués de Dosaigües, només amb pas per al transport públic, bus turístic, vehicles d’emergències, residents i clients de l’aparcament de la plaça de la Reina.

L’EMT duplicarà el seu servei en les línies nocturnes les nits del 24 i del 31 de desembre, i el servei nocturn avançarà la seua primera eixida a les 21:15 hores, moment en què la major part del servei diürn es retira. A més, els dies de tancament de la plaça s’oferirà el mateix servei que els dels últims diumenges de cada mes.

L’any passat els autobusos de l’EMT van transportar més d’1,8 milions de persones entre els dies 23 i 31 de desembre, un 2,3% més que el mateix període el 2017. De fet, en dies concrets, com per exemple el 24 de desembre, va haver-hi un 27% més de validacions, i el dia 31, un 59% més.

També et pot interessar

stats