Les piscines i parcs aquàtics valencians recuperen l’aforament al 100%

La Generalitat elimina les restriccions covid per la "situació de normalitat"

Començen a reobrir les piscines municipals
Una piscina en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha informat els ajuntaments de la nova normativa per a aplicar en les piscines de titularitat pública d'ús col·lectiu i els parcs aquàtics en relació amb les restriccions per a fer front a la covid-19 a les quals estaven subjectes.

En la circular s’informa que l'aforament permés en aquestes instal·lacions es considera de nou el 100% del contemplat en la seua llicència d'obertura, tot i que s’insta a continuar mantenint “criteris de prudència i sentit comú”.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Jose María Ángel, ha recordat que els municipis comparteixen amb la Generalitat la competència sancionadora i inspectora, i tenen potestat per a clausurar instal·lacions que suposen un risc o prohibir activitats que no complisquen la normativa.

D'acord amb la normativa vigent, les piscines amb una superfície de 200 a 500 metres quadrats hauran de disposar d'un mínim d'un socorrista; aquelles d’entre 500 i 1.000 metres quadrats hauran tindre, almenys, dos socorristes i a partir dels 1.000 metres quadrats es requereix un socorrista més per cada 500 metres quadrats de superfície.

Pel que fa als parcs aquàtics, serà obligatòria la presència de monitors i monitores que vetlen per la correcta utilització d'aquestes instal·lacions.

També et pot interessar

stats