La pirotècnia valenciana inicia el procés per a convertir-se en patrimoni cultural i BIC
Així s'ha acordat en l'assemblea del sector de la pirotècnia d'Espanya, que ha tingut lloc a València per les celebracions pel Nou d'Octubre
El sector de la pirotècnia d'Espanya iniciarà els treballs perquè aquesta activitat siga reconeguda com a patrimoni nacional cultural i perquè també siga declarada bé d'interés cultural immaterial, de moment, a la Comunitat Valenciana i Galícia.
Així s'ha plantejat en l'assemblea nacional itinerant que l'Associació Espanyola de la Pirotècnia ha celebrat aquest dissabte a València, coincidint amb les celebracions pel Nou d'Octubre.
En l'assemblea també han tractat altres assumptes i problemes del sector, com l'impacte econòmic que té la supressió d'espectacles per les normes de protecció forestal o els problemes per a l'homologació de vehicles per al transport de material pirotècnic.
El sector visita l’Ajuntament de València
Després de l'assemblea, els pirotècnics i les pirotècniques han visitat l'Ajuntament de València. Allí, han sigut rebuts per l'alcaldessa, María José Catalá, que ha dit sentir-se "molt honrada", i ha destacat com ha patit el sector durant la pandèmia. Catalá ha assegurat que per part del consistori tindran "tot el suport del món", perquè el mereixen i perquè "forma part de l'ADN del poble valencià".
Després de la recepció, els pirotècnics i les pirotècniques han acompanyat l'alcaldessa al balcó de l'Ajuntament per a presenciar la mascletà amb motiu dels actes previs al Nou d'Octubre.