Les persones epilèptiques demanen més comprensió

Un grup d'investigació valencià està treballant en nous tractaments per a combatre l'epilèpsia

Les persones amb epilèpsia reivindiquen a la Plaça de l'Ajuntament de València més comprensió en el dia mundial de la malaltia / À Punt NTC

Aquest dimecres se celebra el Dia espanyol de les Persones amb Epilèpsia, una jornada que s'aprofita per a demanar més comprensió d'aquesta patologia. N'hi ha de molts tipus i algunes fins i tot són considerades com malalties minoritàries. 

El grau d'epilèpsia que pateix Alfredo li causa somnolència i pèrdua de memòria. És instal·lador elèctric, però no pot treballar en altura, i no és l'únic entrebanc d'aquesta malaltia. “Una de les conseqüències més molestes és que et lleven el carnet de conduir i et pot dificultar trobar faena”, assegura. 

Per això, en un dia com hui es demana que aquestes dificultats no es convertisquen en impediments, ja que tot passa per tindre més comprensió. “Allò que no es coneix fa por, per això reivindiquem que es coneguen les crisis i que per tindre epilèpsia no hi ha cap problema”, explica la presidenta d’ALCE Epilèpsia, Trinidad Ruiz. 

Però enguany s’han de celebrar progressos en la lluita contra aquesta malaltia. Investigadors del Centre Príncep Felip de València estan utilitzant mosques del vinagre amb epilèpsia, ja que hi ha un paregut genètic amb les persones que tenen aquesta malaltia. Un avanç que permet comprendre-la millor i que en el futur es puguen crear nous tractaments per a combatre-la. 

També et pot interessar

stats