El personal laboral del Departament de Salut de la Ribera desconvoca la vaga després d'arribar a un acord amb Sanitat

Han aconseguit diverses reclamacions que equiparan els seus drets als del personal de la Conselleria

L\'Hospital de la Ribera realitza la primera operació a Espanya amb una pròtesi de monyica impresa en 3D
L'Hospital de la Ribera en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El personal laboral del Departament de Salut de la Ribera ha desconvocat aquest dilluns la vaga després d'aconseguir aquest dilluns un acord amb la Conselleria de Sanitat que “millora” les seues condicions, segons han informat fonts del departament que dirigeix Miguel Mínguez. L’acord a què han arribat contempla, entre altres, una reducció de la jornada efectiva, l'equiparació de permisos i vacances al personal estatutari, i una actualització dels conceptes retributius d'antiguitat i carrera/promoció.

El comité d'empresa del personal laboral a extingir del Departament de Salut de la Ribera va convocar el passat 6 de març una vaga i va sol·licitar la mediació del tribunal d'arbitratge laboral. El dimarts de la setmana passada van desconvocar la primera jornada de vaga prevista per al dia 30 com a mostra de la “bona fe negociadora”, però mantenien les parades previstes per als dies 20 i 27 d'abril.

No obstant això, en el marc de l'actuació mediadora del tribunal d'arbitratge laboral, la Conselleria de Sanitat i els sindicats amb representació en el Comité d'Empresa —CSIF, CCOO, SIMAP, SATSE, UGT i CESMCV-SAE— han arribat a un acord mitjançant el qual es desconvoca la vaga.

Entre les millores aconseguides, s'ha acordat reduir en 2024 la seua jornada efectiva a 1.589 hores anuals, així com l'equiparació de permisos, llicències i vacances del personal estatutari. També se'ls aplicarà el Pla d'Igualtat, amb la consegüent millora econòmica, i es prestarà especial atenció a resoldre la reducció retributiva que es produeix en la treballadora laboral subrogada per motiu d'embaràs, maternitat i lactància.

Així mateix, a partir de l'1 de gener de 2024, s'aplicarà el règim de millora de la prestació en situació d'incapacitat temporal per contingències comunes, accidents de treball o malaltia professional propi del personal estatutari de la conselleria. A més, l'any següent, el 2025, s'actualitzaran els conceptes retributius d'antiguitat i carrera/promoció professional del personal laboral i s'implementarà un complement personal de garantia quan siga necessari. El 2026, s'aplicarà la jornada laboral de 35 hores setmanals, igual que el personal estatutari.

Sistema d’incentius

D'altra banda, el personal laboral subrogat que actualment participa en el vigent sistema d'incentius podrà optar, de manera voluntària, per continuar en aquest sistema o renunciar i incorporar-se al sistema d'incentivació retributiva propi del personal estatutari de la Conselleria. El personal laboral subrogat que en l'actualitat no participa en el vigent sistema d'incentius podrà participar així mateix en els programes o activitats concretes que s'inclouen en el decret en les mateixes condicions que el personal estatutari de la Conselleria.

El contingut del present acord s'incorporarà al vigent IV Conveni Col·lectiu de Ribera Salut, mitjançant la firma d'un acord col·lectiu de treball entre el comité d'empresa i la Conselleria de Sanitat, que modificarà l'actual conveni. Les parts es comprometen a continuar les negociacions del nou conveni.

També et pot interessar

stats