El personal de l'administració pública ja pot fer ús de la borsa d'hores per a conciliar

Poden usar un màxim del 5% de la jornada laboral anual, 85 hores a l'any, que es recuperaran en un termini de tres mesos.

Personal de l'administració pública
Personal de l'administració pública / Europa Press

El personal de l'administració pública podrà fer ús des d'aquest divendres d'una borsa d'hores de lliure disposició per a millorar la conciliació. Això permetrà dedicar a l'atenció de fills o de majors un màxim del 5% de la jornada laboral anual, 85 hores a l'any, que es recuperaran després en un termini de tres mesos.

La resolució, publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat, manté la jornada setmanal en 37,5 hores (enfront de la recuperació de les 35 hores setmanals que demanaven els sindicats) i estableix una jornada fixa de 9 a 14:30 hores i la resta d'hores fins a completar les 37,5 es realitzaran en horari flexible de 7 a 9 hores i de 14:30 a 18 hores.

El personal amb horari de matí i vesprada tindrà una jornada fixa de 9 a 17 hores i podrà completar la seua jornada en els mateixos marges que la resta d'empleats públics. Amb la resolució es regula per primera vegada la jornada de vesprada, que es durà a terme de 15 a 20:30 hores de manera fixa, i s'usaran els marges de 13 a 15 hores i de 20:30 a 22:00 per a completar la jornada.

La resolució també recull altres disposicions, com la recuperació de dies quan un festiu estatal i no recuperable caiga en dissabte; mesures sobre formació; controls de la jornada, i horaris de treball i jornada intensiva d'estiu.

També et pot interessar

stats