Controvèrsia per l'arribada de turisme europeu mentre es manté el tancament perimetral autonòmic

La Comissió Europea demana al govern espanyol coherència en les mesures sobre els diferents desplaçaments. 

La permissivitat del turisme europeu mentre es manté el tancament perimetral autonòmic en Setmana Santa genera controvèrsia / À Punt NTC

La Setmana Santa presenta grans contradiccions a l'hora de viatjar, ja que els turistes europeus tenen permés viatjar a certes comunitats autònomes, com és el cas de Madrid, mentre les comunitats autònomes estaran tancades perimetralment, a excepció dels dos territoris insulars.

Així es va decidir en el Consell Interterritorial de Salut per a totes les comunitats autònomes, però ara la Comissió Europea ha recomanat al govern espanyol que assegure una coherència entre les mesures aplicades als diferents desplaçaments. 

Aquesta decisió ha generat controvèrsia entre la ciutadania espanyola, que no entén com no pot veure els seus familiars d’altres territoris, mentre que els turistes internacionals poden viatjar a Espanya en els pròxims dies festius. Això sí, tot i que podran visitar el país per Setmana Santa, no podran moure's de la regió on aterren.

A més, hauran de complir amb les restriccions que pesen sobre ells en funció del seu país d'origen i l'obligació de presentar una PCR negativa a l'arribada a Espanya o de fer una quarantena en alguns casos. 

També et pot interessar

stats