Els perills de la pregorèxia, un trastorn alimentari que afecta dones embarassades

Les afectades tenen por de veure com el cos perd la forma física o augmenta de volum, sense vincular-ho al procés natural de la maternitat

Els metges alerten dels perills de la pregorexia en les dones embarassades / À Punt NTC

El món de la medicina ha mostrat la seua preocupació per l'augment dels casos de pregorèxia, un trastorn en l'alimentació que afecta les dones embarassades i que consisteix a deixar de menjar o fer exercici físic en excés per tal de no agafar pes. 

El principal motiu és la por a veure com el cos perd la forma física o augmenta de volum, sense vincular-ho al procés natural de la maternitat. Un trastorn en què en moltes ocasions s'amaguen problemes de salut mental, però també altres factors, que fan que siga molt difícil de diagnosticar. Cuidar l'alimentació i fer exercici moderat són recomanables, però aquestes conductes extremes tenen conseqüències molt greus no sols per a la mare, sinó també per a les criatures.

La principal amenaça d’aquest tipus de trastorn és el contingut que es fomenta a través de les xarxes socials, distorsionant la realitat. El discurs de moltes influenciadores impacta directament sobre les dones, que prenen com a model la maternitat que veuen per internet, tot i que cada cos és diferent.

A la Comunitat Valenciana no hi ha dades encara d'incidència, però en països com el Regne Unit ja el pateixen el 7% de les embarassades. Per això, des de la ginecologia demanen més recursos per a assessorar les futures mares i, si cal, tractar-les medicament.

També et pot interessar

stats