La perillosa pràctica del Barbie bòtox per a estilitzar el coll

S'injecten fins a 40 dosis en cada muscle, una pràctica perillosa perquè debilita la musculatura

La perillosa pràctica del Barbie bòtox / À Punt NTC

El boom de Barbie i l'obsessió per l'estètica no té límits. L'última moda que circula en les xarxes socials, sobretot en TikTok, és la d'injectar-se bòtox als muscles per a aconseguir un coll més estilitzat. Aquesta pràctica coneguda com a Barbie bòtox, està totalment desaconsellada en medicina. 

L'aspiració per un cos perfecte, segons els dubtosos cànons de la nina de moda, passa ara per injectar-se bòtox als trapezis del muscle. Tal com explica el president de la societat de cirurgia plàstica de la Comunitat Valenciana, Robert Moltó, la toxina botulínica paralitza el muscle, que s’aprima i fins i tot sembla més llarg. 

S'injecten fins a 40 dosis en cada muscle, una pràctica perillosa perquè debilita la musculatura i que s'estén com la pólvora. “Com a mínim és una pràctica arriscada, ja que li lleves força als músculs que estabilitzen el cap”, afirma l’expert. 

I és que el bòtox és una toxina perillosa, que té a Espanya un ús limitat només en determinades zones, com el front o l’entrecella. També té un ús terapèutic contra el dolor muscular, o combatre cefalees, però mai per a convertir el cos en el d'una nina.

També et pot interessar

stats