El Perelló critica l'actuació de la delegació del govern espanyol en el transvasament d'arena des del Perellonet

L'alcalde recorda que la regeneració és competència del ministeri i lamenta que cap organisme l'haja informat que l'aportació no es farà

Platja de El Perelló, en arxiu
Platja del Perelló, en arxiu / Ajuntament pedani del Perelló

L'alcalde del Perelló, Juan Botella (PP), ha criticat aquest dimecres l'actuació de la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, en la crisi oberta en el transvasament de la platja del Perelló. El transvasament d'arena previst des del Perellonet, al terme municipal de València, a la platja del Perelló, que pertany a Sueca (Ribera Baixa), ha quedat suspés per la falta d'acord entre els dos nuclis de població, tal com ha assenyalat la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana. Botella ha lamentat que ningú de la delegació del govern espanyol s'haja dirigit a l'Ajuntament per a informar que aquesta aportació no es farà

Botella considera també que la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, i els responsables del Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, dels quals depén Costes, han fet “un greu desistiment de funcions i responsabilitat en donar carpetada a aquesta demanda, que necessita una solució”.

L'alcalde del Perelló ha recordat que els ajuntaments no decideixen les actuacions per a regenerar les costes ni d'on es trauen els recursos, aspectes que són competència del ministeri. “El Perelló va fer una petició a Costes. Allò que el ministeri i la seua delegació del govern han de fer és posar els mitjans, no escudar-se en una falta d'acord entre els municipis. Això és amagar-se perquè és la seua competència i la seua responsabilitat", lamenta Botella. El regidor, en tot cas, considera que una aportació ara seria un pedaç temporal i reclama mesures definitives, com els esculls artificials, que protegeixen la costa i regeneren la flora i la fauna.

Petició de reunions

L'alcalde ha afegit que ha sol·licitat una reunió amb la delegada del govern “per a expressar-li el nostre malestar per tota aquesta situació que han generat i per a demanar solucions definitives al govern d'Espanya”. També amb el grup del Partit Popular al Congrés i el Senat.

També et pot interessar

stats