Suspés el transvasament d'arena del Perellonet al Perelló per falta d'acord

El Perelló haurà d'iniciar de nou la petició per a poder buscar "una solució de consens" que faça possible l'aportació d'arena

Imatge d'arxiu d'una zona de platja del Perelló
Imatge d'arxiu d'una zona de platja del Perelló / Europa Press

El transvasament d'arena previst des de la platja del Perellonet, en el terme municipal de València, a la platja del Perelló, que pertany a Sueca, ha quedat suspés per la falta d'acord entre els dos nuclis de població, tal com ha assenyalat la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana.

Fonts de la institució han explicat que aquest dimarts han rebut una carta del veïnat del Perellonet en la qual mostren la seua oposició al transvasament d'arena i han indicat que davant la falta de consens s'anul·la perquè una condició per a dur-lo a terme era que "havien d'estar d'acord" les dues poblacions.

La delegació del govern central ha precisat que l'aportació d'arena del Perellonet al Perelló no era una actuació d'ofici de la Demarcació de Costes, sinó una intervenció que s'anava a fer arran d'una petició de l'Ajuntament de Sueca.

Així mateix, des de l'administració central s'ha exposat que a partir d’ara, el Perelló haurà d'iniciar de nou aquesta petició per a poder buscar "una solució de consens" que faça possible l'aportació d'arena.

Campillo: “les aportacions d'arena no deixen de ser actuacions puntuals"

Abans de fes-se pública la suspensió d'aquest transvasament, el vicealcalde de València, Sergi Campillo, ha parlat sobre aquest assumpte durant la presentació del Pla d'Acció Local de l'Estratègia Agenda Urbana 2030. Campillo ha apuntat que entén la queixa del veïnat del Perellonet tenint en compte que mesures com les aportacions d'arena "no deixen de ser actuacions puntuals" i que amb un temporal fort "l'arena desapareixerà".  

No obstant això, el responsable municipal ha considerat que "mentre no hi haja solució tècnica són necessàries solucions artificials" per a "afegir arena de manera artificial". "Tenim una regressió generalitzada de tota la costa i les platges. No perquè puja només el nivell de la mar, també per l'efecte expansiu de l'aigua", ha exposat.

També et pot interessar

stats