Pepe Mir, especialista en trasplantaments: “Ací tenim la mateixa excel·lència sanitària que fora”

El cirurgià destaca la “revolució” que va suposar l’antic Hospital La Fe de València, defenent la investigació com “el principal pilar de la medicina”.

Pepe Mir en 'À Punt Notícies Matí'

Les tècniques i la tecnologia que van arribar amb l’aparició de l’Hospital La Fe van ser “revolucionàries”. Un centre que compleix 50 anys i que, segons ha assenyalat el cirurgià especialista en trasplantaments hepàtics, Pepe Mir, ha col·locat Espanya en una situació privilegiada quant al sistema sanitari. “Ací tenim la mateixa excel·lència sanitària que fora”, ha assegurat en declaracions a À Punt Notícies matí.

L’especialista ha apostat pel sistema espanyol actual, un model “meravellós”, en què “la investigació és el principal pilar de la medicina” i en què valora positivament l’índex de trasplantaments actual. 50 anys d’existència d’un centre en què la tecnologia ha evolucionat “de manera exponencial”, reduint-se de forma considerable els temps de les operacions, que miren a un futur on les cèl·lules mare dels propis pacients permeten evitar els tractaments de rebuig als òrgans trasplantats.

El doctor Mir i el seu equip han sigut artífex de part de l’èxit de l’Hospital la Fe de València en matèria de trasplantaments, que enguany s’ha situat al capdavant dels cardíacs i hepàtics. En tot aquest temps no sabria dir el nombre de vides que ha salvat, però sí recorda el seu primer trasplantament fa vint-i-huit anys, una experiència que recorda com a extremadament intensa. I sobre quin ús s’hauria de donar a les antigues instal·lacions de La Fe ho té clar: “Hauria de ser un hospital”.

També et pot interessar

stats