Pensionistes de tot Espanya reclamen a Madrid unes pensions "justes i suficients"

Demanen també acabar amb la bretxa de gènere en les pensions i avançar l’edat de jubilació

Els portaveus nacionals de COESPE ESTATAL, Ramón Franquesa; Conchita Ribera i Ciriaco García, encapçalen la concentració de pensionistes pel centre de Madrid
Els portaveus nacionals de Coespe Estatal, Ramón Franquesa, Conchita Ribera i Ciriaco García, encapçalen la concentració de pensionistes pel centre de Madrid / Carlos Luján / Europa Press
16 d'octubre 2021 - 17:14

Pensionistes de tot Espanya, convocats per la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions (Coespe), s'han manifestat aquest dissabte a Madrid per a reclamar unes pensions "justes i suficients".

A més, s’han posicionat en contra del ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, per la seua reforma de les pensions, que al setembre va superar el seu primer examen en el ple del Congrés. 

Segons Coespe, amb aquesta nova concentració volen defensar unes pensions públiques "justes i suficients" de 1.084 euros, tal com estableix la Carta Social Europea, i uns serveis públics de "qualitat", amb una auditoria dels comptes de la Seguretat Social. També exigeixen acabar amb la bretxa de gènere en les pensions i avançar l'edat de jubilació.

En la manifestació ha estat present el diputat d’Unides Podem en el Congrés Javier Sánchez. Tot i que ha destacat algunes de les polítiques del govern estatal, com la revalorització de les pensions a l'IPC i la derogació el factor de sostenibilitat, el diputat ha assegurat que cal apujar les pensions mínimes i les no contributives, almenys, fins a l'SMI. 

També et pot interessar

stats