La patronal se suma al pacte per a millorar els salaris dels 13.000 treballadors dels serveis socials

La Generalitat i els sindicats van firmar dilluns l'acord d'homologació salarial d’aquest sector

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, signatura l'acord amb sindicats i patronal
La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, firma l'acord amb sindicats i patronal / GVA

El Consell, la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), la patronal del sector dels serveis socials i els sindicats UGT-PV i CCOO PV han escenificat aquest divendres la firma de l'acord d'homologació salarial d’aquest sector, que arribarà a 13.000 beneficiaris i al qual es destinaran 50 milions d'euros el 2023.

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, va signar aquest document amb els sindicats el dilluns passat, un acord al qual se subscriu ara el president de la CEV, Salvador Navarro. Mas ha destacat que “és una fita històrica per al Consell, però sobretot per a les més de 13.000 persones treballadores del sector concertat, que veuran com d'ací al 2026 el seu sou s'equilibrarà al de la resta de personal dependent de la Conselleria”.

Segons la consellera, en alguns casos suposarà un augment del 50% respecte al sou actual, com el cas del personal que neteja en residències. A més, les dones seran les grans beneficiàries, ja que “es tracta d'un sector molt feminitzat”, ha afegit.

Qui ese beneficiarà d'aquesta millora

La gran majoria de treballadores i treballadors que es beneficiaran d'aquesta mesura treballen en recursos de l'àmbit de la diversitat funcional, amb 8.000 places, seguit del sector residencial de persones majors, amb 2.500 professionals. També es milloren les condicions del personal de centres de menors, de dones víctimes de violència masclista o de centres de l'àrea d'inclusió social.

També et pot interessar

stats