Patricia Martínez, la Greta Thunberg de Mislata, defensa la lluita contra el canvi climàtic davant de l'ONU

La jove valenciana de 13 anys ha fet una intervenció de 3 minuts en defensa de la lluita contra el canvi climàtic en l'acte commemoratiu del 75 aniversari de les Nacions Unides

Patricia Martínez, la jove Greta Thunberg de Mislata, defensa la lluita contra el canvi climàtic davant de l'ONU
22 d'abril 2021 - 14:38

Amb només 13 anys, la valenciana Patricia Martínez ha tingut aquest dijous l'oportunitat de defendre davant del món la lluita pel planeta. Representant de la generació Greta Thunberg, aquesta xiqueta de Mislata ha sigut seleccionada per a participar en un acte commemoratiu del 75 aniversari de les Nacions Unides (ONU), organitzat juntament amb la Universitat de València, on ha intervingut amb un discurs de tres minuts en què tractava de convéncer la gent jove de la necessitat de posar fre a la crisi climàtica i cuidar l'entorn. 

Aquest matí, un equip d'À Punt s'ha desplaçat fins al centre on Patricia estudia primer de secundària per a saber com ha preparat aquest repte: "El missatge principal és intentar que totes les persones actuen per a ajudar el planeta, i també parle d'algunes formes de fer-ho", comenta, il·lusionada. Per exemple, pensar dues vegades abans de comprar un producte o com actuar amb els residus que cadascú genera. "El més important cada dia és repensar, repensar tot el que fem", resumeix. 

La Greta Thunberg valenciana

En el seu entorn ja l'han batejada com la Greta Thunberg de Mislata, un apel·latiu que a ella li causa un gran honor. "En soc una gran admiradora i és molt guai", assegura. Ecolife 2.0 és el compte d'Instagram amb què la jove valenciana exerceix el seu activisme i el que, precisament, ha portat l'organització de l'esdeveniment d'aquest dijous a fixar-se en ella. Comunica en anglés i en el seu perfil es llig: "Aquest compte és per a salvar el planeta". Tota una declaració d'intencions que, de moment, li ha obert les portes per a parlar davant de representants de l'ONU.

Criada en el si d'una família que s'autodefineix com a "molt viatgera", a Patricia la consciència ecològica li ve de lluny. Des de xicoteta, relata Gabriel, pare de la jove, tant ella com la germana s'han acostumat a veure altres cultures i s'han conscienciat que el planeta és una cosa global. "He vist molts llocs i això t'obri la ment sobretot al que està passant al planeta, i també com solucionar-ho", convé ella. Un esperit ecologista, destaca el seu progenitor, que ha aconseguit contagiar a les seues amistats. 

També et pot interessar

stats