Un home mata dos nets menors després d’atrinxerar-se a casa amb ells a Granada

L’home, que havia perdut la filla i mare dels menuts en un accident de trànsit, s’ha suïcidat després de matar els dos xiquets i haver discutit amb el gendre

Diversos vehicles funeraris esperen a les portes de la vivenda de l'home que ha matat els dos nets / Miguel Ángel Molina (EFE)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
20 de maig 2024 - 10:03 Actualitzat: 20 de maig 2024 - 21:51

Un home de 72 anys ha matat dos nets, menors d’edat, amb els quals s’havia atrinxerat a sa casa de Huétor Tájar (Granada) i després s’ha suïcidat, segons ha confirmat la Guàrdia Civil. Segons fonts pròximes a la investigació, l’ancià va posar fi a la vida dels nets després de discutir amb el pare dels menors, segons han confirmat a EFE fonts pròximes a la investigació.

L’home que presumptament ha comés el parricidi s’havia tancat a casa amb els menors, de deu i dotze anys, amb una escopeta del calibre 12 i en actitud amenaçadora cap a dos familiars seus este diumenge a la vesprada. L'home va fer dos trets a l'aire des d'una finestra del domicili.

Immediatament, un equip especialitzat de la Guàrdia Civil havia intentat negociar amb ell perquè canviara l’actitud i finalment, però quan els agents van aconseguir entrar a la vivenda s’han trobat amb els tres cossos sense vida. Un dels xiquets va morir per asfíxia i l'altre per arma de foc, mentre que l'avi es va llevar la vida també amb l'arma.

Ara per ara no han transcendit els motius pels quals l’ancià va decidir atrinxerar-se en l'habitatge amb els dos menors. El diari Ideal, de Granada, apunta a un episodi traumàtic de l’ancià derivat d’un accident de trànsit en què van morir la seua esposa i la seua filla, mare dels menors, presumptament assassinats. Els menors, segons este diari, també anaven en el vehicle en el moment del sinistre.

Els germans estaven, des d’eixe accident mortal, amb son pare, que este diumenge va haver de ser atés per una crisi de nervis en assabentar-se que el seu sogre s’havia tancat armat amb els seus dos fills. 

Minut de silenci a Huétor Tájar pels dos xiquets 

La plaça del Pósito de Huétor Tájar, davant de l'Ajuntament, ha acollit el minut de silenci amb el qual vora 3.000 veïns —segons càlculs de la Policia— han homenatjat els xiquets de deu i dotze anys. Ha sigut el punt i seguit d'una jornada “per a oblidar”, com indicava l'alcalde del municipi, Fernando Delgado, en unes declaracions sobre un succés sobre el qual han arribat mostres de condolences des de totes les institucions. De fet, la ministra de Joventut i Infància, Sira Rego, deia estar “profundament consternada per la terrible notícia de l'assassinat de dos menors en Huétor Tájar, presumptament a les mans del seu avi”.

També en xarxes socials, a primera hora del matí, el president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, expressava que se sentia “horroritzat” després de conéixer l’assassinat, un fet que qualificava de “terrible”.

Els companys del col·legi Sant Isidre i de l'institut de Huétor Tájar en què estaven escolaritzats els dos xiquets han rebut ajuda psicològica professional a les aules, al costat dels seus professors, segons indicava l’alcalde en referència a una assistència especialitzada que ha activat el servei coordinador d'Emergències 112 Andalusia.

També et pot interessar

stats