La parella de Juana Canal, desapareguda el 2003, confessa que la va matar

Ha reconegut el crim 24 hores després que el detingueren i l'han traslladat a la zona on s'han trobat restes òssies de la víctima

Dispositiu policial en la finca de Navalacruz (Àvila)
Dispositiu policial a la finca de Navalacruz (Àvila) / Raúl Sanchidrián (Efe)

L'home detingut per la desaparició de la parella, Juana Canal, el febrer del 2003 ha reconegut aquest dijous als investigadors que la va matar, segons han informat a Efe fonts pròximes a l'operatiu. La principal hipòtesis que es contempla ara per ara és que aquest individu, J.P.R., va assassinar la dona, la va esquarterar i va ocultar les restes en un paratge ubicat a Àvila.

El principal sospitós i ara assassí confés ha declarat en la Comandància de la Guàrdia Civil d'Àvila, des d'on el traslladaran a la zona de la població de Navalacruz on van aparéixer diverses restes òssies de la víctima. Va ser el 2019 quan un senderista va descobrir un fèmur i el crani de la desapareguda, com així van constatar les proves d'ADN mesos després. Fa poc més d'una setmana eixiren a la llum noves restes en la mateixa àrea rural que també pertanyerien presumptament a Juana Canal, concretament un altre fèmur, el maluc, una costella i part de la columna vertebral.

La víctima, veïna de Ciudad Lineal, va esfumar-se sense deixar rastre fa dènou anys, als 38. Vivia en aquest districte madrileny amb els fills i qui era la parella aleshores, l'home ara detingut. El 22 de febrer del 2003 va desaparéixer després de mantindre una forta discussió amb ell. Aquell dia, un dels fills va tornar al domicili després de passar la nit fora i va trobar una nota redactada per l'ara assassí confés en què li indicava que s'havien barallat, que ella havia eixit corrent i no havia aconseguit trobar-la.

A l'autor confés del suposat crim masclista el detingueren aquest dimecres a la població madrilenya de Fuente el Saz després que la policia descobrira una conversa telefònica amb una altra persona en la qual deixava caure que no creia que els agents el descobriren. Un jutjat d'Àvila va autoritzar fa setmanes punxar el telèfon de J.P.R. en el marc de l'operatiu que tracta d'aclarir el parador de Juana Canal. Una vegada que finalitzen les diligències, es preveu que el detingut passe a disposició judicial aquest divendres.

En el moment de la desaparició i del presumpte crim no existia encara la Llei integral contra la violència de gènere, aprovada el 2004.

També et pot interessar

stats