La parella de Juana Canal confessa que la va assassinar i la va esquarterar a la banyera

El detingut participa per segon dia en l'operatiu de cerca desplegat per les autoritats a Navalacruz per a localitzar les restes de la víctima

El detingut per la desaparició de Juana Canal en 2003 arriba al jutjat
El detingut per la desaparició de Juana Canal el 2003 arriba al jutjat / Raúl Sanchidrián (Efe)

El detingut per la desaparició de Juana Canal fa dèneu anys ha confessat aquest divendres que la va matar d'un colp després d'una discussió forta que mantingueren en el pis del districte madrileny de Ciudad Lineal, on residien. Després, qui aleshores era parella de la víctima, va esquarterar el cos en la banyera i el va soterrar molt prop de la finca inspeccionada a Navalacruz, Àvila.

Jesús P.H., que aquest divendres ha passat a disposició judicial, va declarar dijous que es va desfer del cadàver de Juana després de trobar-se-la morta, però a última hora de la nit va canviar la versió i va reconéixer als investigadors ser l'autor el crim, segons ha avançat el diari ABC i han confirmat a Efe fonts pròximes al procediment. 

En aquesta última confessió, realitzada en presència de l'advocat, el detingut va relatar que la nit del 22 al 23 de febrer del 2003 va arribar a l'habitatge del carrer madrileny de Boldano, on va discutir, com era habitual, amb Juana. La dona va arribar a telefonar a la policia i agents de la comissaria de Ciudad Lineal es personaren en l'immoble, però no van realitzar cap diligència rellevant. Quan se'n van anar, Jesús va tornar a agredir Juana i, al voltant de les tres de la matinada, la va matar d'un colp. Després, va esquarterar el cadàver a la banyera.

L'autor confés del crim havia de desfer-se del cos en poques hores, ja que un dels fills de la víctima — amb una parella anterior— havia eixit de festa i s'havia quedat a dormir en casa d'uns familiars, però tenia previst tornar al matí. En arribar, el menor va trobar una nota manuscrita per Jesús en la qual li deia que havia discutit amb sa mare i que ella se n'havia anat de casa després de consumir "pastilles", per la qual cosa anava a buscar-la.

Però, segons la confessió del detingut, havia mutilat el cadàver de la dona i l'havia transportat, pel que sembla sense ajuda, fins a un paratge d'Àvila, al poble de Navalacruz, on la família de Jesús tenia una finca. Quan la família de Juana es va bolcar en la cerca, ell es va mantindre al marge i no hi va col·laborar.

En la primera confessió parcial l'arrestat va assenyalar els dos punts en els quals fa quasi vint anys va enterrar les restes mortals de Juana Canal. El 2019 van aparéixer les primeres, descobertes casualment per un senderista: un fèmur i el crani. Una vegada va confirmar-se que corresponien a Juana Canal, la setmana passada es va desplaçar a aquesta zona de Navalacruz un ampli dispositiu de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, que en van trobar més. Concretament, una costella, el maluc, un altre fèmur i una part de la columna vertebral que, a falta de fer les comprovacions pertinents d'ADN, també pertanyerien a Juana Canal.

El presumpte autor del crim, a qui detingueren dimecres gràcies a unes escoltes telefòniques, ha participat per segon dia consecutiu en la inspecció del terreny on se sospita que estan soterrades les restes de Juana Canal. El jutge encarregat del cas ha de decidir si l'envia a presó provisional. 

 

També et pot interessar

stats