La parella d’actors Verónica Echegui i Álex García, investigats per adquirir un certificat covid fals

En la gala dels Goya, celebrada a València, era obligatori acreditar la pauta completa de vacunació 

Els actors Álex García i Verónica Echegui en la gala dels Goya celebrada a València
Els actors Álex García i Verónica Echegui, en la gala dels Goya celebrada a València / Efe

La Policia Nacional ha obert una nova fase d’investigació en el marc de l'operació Jenner, contra les inscripcions fraudulentes en el registre de vacunació de covid-19, que ascendeixen de moment a 2.200. Entre les noves persones investigades hi ha la parella d’actors Verónica Echegui i Álex García, així com el concursant de televisió Abraham García, segons han informat fonts policials.

En aquesta nova fase han aparegut com a beneficiaris de la xarxa fraudulenta els noms de l'actriu Verónica Fernández de Echegaray, més coneguda com a Verónica Echegui, de 39 anys, famosa per protagonitzar la pel·lícula Yo soy la Juani i que dissabte passat va rebre el premi Goya al millor curtmetratge de ficció, Tótem Loba.

També estaria involucrat la seua parella sentimental, el també actor Álex García Fernández, que igualment va participar en la gala dels Goya a València, una celebració on era obligatori presentar el certificat covid per normativa de la Comunitat Valenciana. I el concursant de televisió Abraham García, guanyador del programa Supervivientes en 2014.

Així mateix, segons les mateixes fonts, altres dels investigats estarien relacionats amb ultres del Reial Madrid i del Barcelona FC, com Antonio M. M., El Niño, i Ricardo M., dels Boixos Nois, condemnat per homicidi i tràfic de drogues. També apareixerien altres persones del món del cinema, la música, l'esport i les finances.

Quatre persones detingudes que actuaven com a intermediaris

Fins ara, els agents han detingut quatre persones involucrades en la branca espanyola de la trama. Els arrestats actuaven com a intermediaris i arribaren a captar 600 persones investigades per obtindre il·lícitament la pauta completa de vacunació, i sumen de moment un total de 2.200 inscripcions fraudulentes en el registre nacional de vacunació. 

Les investigacions policials que van començar al gener passat amb una primera fase de l'operació Jenner van suposar la desarticulació de la branca espanyola d'aquesta organització criminal amb la detenció de set persones, com a presumptes responsables dels delictes de falsedat documental i contra la salut pública. Entre ells, una infermera d'un hospital madrileny, que ha negat els fets i ha assegurat que li van robar les claus.

També et pot interessar

stats