Cau una xarxa que falsificava certificats covid i PCR a famosos com Omar Montes i a delinqüents

Els agents han detingut set integrants i hi ha 1.600 persones investigades per la seua inscripció fraudulenta en el Registre Nacional de Vacunació

Omar Montes en una imatge d'arxiu
Omar Montes en una imatge d'arxiu / Europa Press

La Policia Nacional ha detingut a Madrid i Barcelona els set integrants d'una xarxa que falsificava certificats covid i PCR a famosos i delinqüents, amb 1.600 persones investigades per recórrer als seus serveis, entre elles el cantant Omar Montes, segons han informat fonts de la investigació.

A més de Montes, un dels artistes més escoltats d'Espanya, figuren com a clients condemnats com A. M. C., coneguda com la "reina de la coca" a Espanya, que va arribar a vendre en un any cent quilos d'aquesta droga. Un altre dels investigats és S.R.G., conegut com a Moli, que treballa com a especialista en caixes fortes i que va complir condemna per homicidi imprudent.

Amb aquesta operació, la Policia Nacional ha desarticulat la branca espanyola de l'organització, que també proporcionava certificats covid falsos en diferents països de la Unió Europea. Les investigacions han permés la detecció i identificació dels líders de l'organització criminal, que operava des de França.

Personal sanitari implicat

A Espanya, han sigut detingudes set persones, sis a Madrid i una a la província de Barcelona. Els agents han constatat fins al moment la inscripció fraudulenta d'unes 1.600 persones en el Registre Nacional de Vacunació, només a la Comunitat de Madrid.

Entre els arrestats hi ha cinc homes i dues dones. Una d'elles de 38 anys i una altra de 30, a la qual també se li imputen revelació de secrets i accés il·legal a base de dades, ja que és infermera. Aquesta jove, que va ser captada per la xarxa, introduïa en el registre als qui requerien les certificacions falses. Un dels homes arrestats té díhuit antecedents, entre ells un per un homicidi.

Pagament en criptomonedes

El pagament que exigia la xarxa a canvi de les certificacions fraudulentes era de cinquanta euros en el cas d'emetre certificats de proves PCR negatives i quantitats que oscil·laven entre els 200 i 1.000 euros a canvi d'expedir certificats en els quals constaren dues o tres dosis de vacunació.

En la majoria dels casos, els integrants de l'organització exigien el pagament en criptomonedes, a través de comptes que havien obert en tercers països per a fer més complicat el rastreig per part de les autoritats.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. També se segueixen les perquisicions pel possible robatori de claus d'accés al sistema sanitari espanyol.

També et pot interessar

stats