El parc Gulliver rep vora 20.000 visites durant els cinc primers dies després de la reobertura

El consistori manté l’aforament en 500 visitants per raons de seguretat, sense controlar el temps d’estada

Imatge d'assistents visitant el Gulliver
Imatge d'assistents visitant el Gulliver / Ajuntament de València

El parc Gulliver, que divendres passat va reobrir les portes després de dos anys tancat per la restauració, ha rebut ja vora 20.000 persones en els primers cinc dies, durant els quals, per la necessitat de limitar l'aforament a 500 visitants per motius de seguretat, ha registrat cues en els moments de màxima afluència.

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana de València, Sergi Campillo, ha qualificat “d’èxit rotund” l'acolliment que la ciutadania ha donat al parc després de la rehabilitació i durant tot el pont festiu. Diumenge va ser el dia en què més persones es van acostar al parc, al voltant de cinc mil.

Segons Campillo, la limitació de l'aforament és necessària perquè el personal de l'Organisme Autònom de Parcs i Jardins encarregat de la seguretat puga dur a terme la seua faena. L'edil ha recordat que el Gulliver “és una figura especial” perquè té una altura considerable i ha d'haver-hi personal preparat per a qualsevol incidència. "Lamente que hi haja cues, perquè a ningú li agrada esperar, però és qüestió de prioritzar la seguretat i 500 persones alhora al Gulliver és una quantitat acceptable”, ha precisat.

Ribó defensa que es mantinga la limitació de l'aforament

En el mateix sentit s’ha pronunciat l’alcalde de València, Joan Ribó, que ha defés mantindre l'aforament de públic: “volem que es gaudisca amb seguretat", ha dit. Així mateix, ha descartat limitar el temps de l'estada i habilitar torns per a entrar-hi. "Això és molt difícil de controlar", ha apuntat respecte a aquestes opcions.

"Tenim l'obligació de controlar la seguretat. I el control de la seguretat passa per un nombre determinat —d'usuaris—, una quantitat que si no recorde malament és de 450 o 500 persones", ha afirmat Ribó, que ha considerat que acceptar més visitants "no és segur". "Ho lamente, però no hi podem fer més", ha postil·lat.

En la renovació del parc, que ha estat tancat dos anys, s'ha invertit un milió d'euros, i gràcies a la renovació s'ha fet completament accessible l'entrada i s'ha renovat tota la jardineria. A més, la nova tanca perimetral permet la visualització de la figura des de fora del recinte. Des d'aquest mes de novembre, i fins que torne a allargar el dia, al febrer, aquest “emblemàtic” espai estarà obert de 10:00 a 17:30.

També et pot interessar

stats