El Parc Central de València s’obri al públic dilluns

La ciutadania podrà gaudir d’aquest espai que aspira a convertir-se en un gran pulmó verd de la ciutat.

Vista del Parc Central de València
Vista del Parc Central de València

La primera fase del Parc Central de València, que limita amb els barris de Russafa i Malilla, s’obrirà al públic el pròxim dilluns, 17 de desembre, a les nou del matí, segons ha anunciat l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó. A més, ha avançat que aquest mateix dia a la vesprada visitarà el recinte junt amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos, i representants de la Generalitat. 

Ribó ha destacat que aquesta zona verda fa molts anys que es reivindica i aspira a convertir-se en un gran pulmó de la ciutat. També ha precisat que la part de la qual podrà gaudir la ciutadania a partir de dilluns comprén una superfície de 110.826 metres quadrats, més d’onze hectàrees. 

L’alcalde ha reconegut que ha costat molt acabar aquesta obra, en referència als retards que ha tingut, l’obertura de la qual es va anunciar inicialment per a després de l’estiu, i ha manifestat que tindre aquest espai suposa “el primer pas cap a la consecució de la resta del projecte”, que preveu l’“imprescindible” soterrament de les vies dels trens de rodalies i de llarg recorregut a l’entrada i eixida de València.

El Parc Central és una de les grans operacions urbanes i ferroviàries, pendent des de fa anys a la ciutat de València. Es va projectar l'any 1989 i el proper dilluns 17 de desembre s'obrirà a la ciutadania la primera fase. Però aquesta actuació només suposa el 40% del total. Queda pendent una altra part del parc i accions com ara el soterrament de les vies fins a l'estació del Nord o el túnel passant, que ha de connectar el centre de la ciutat amb la zona nord, travessant el subsòl d'avingudes com Aragó o Tarongers.

També et pot interessar

stats