Paralitzen 'in extremis' el desnonament d'un matrimoni octogenari a Asp

De 85 i 89 anys, Ramón i Teresa, que tenen càncer de còlon i herpes maligne, van construir la casa amb les seues mans

Ramón i Teresa, dos ancians de 89 i 85 anys d'Asp, pendents d'un desnonament d'ací a un mes
Ramón i Teresa, a sa casa / À Punt NTC

Després de tot un matí de tensions i de pluja, el jutjat que havia decidit executar el desnonament de Ramón i Teresa, una parella d'Asp (Vinalopó Mitjà) de 85 i 89 anys, ha decidit posposar-lo fins al 12 de juny en considerar la falta d'una alternativa residencial. Aquest dijous de matí la policia s’ha presentat a la casa del matrimoni amb una orde judicial per fer-los fora de l’habitatge per un deute amb un germà que ells asseguren que ja han pagat. Ramón i Teresa no volen abandonar la casa i, a més, quan han arribat les forces de l’orde, ell estava incapacitat al llit per una malaltia. Perquè tots dos estan malalts: Ramón té càncer de pròstata, mentre que Teresa pateix herpes maligne. 

Durant l’intent de desnonament de la parella s’han viscut alguns moments de tensió, i fins allí s’han traslladat la filla i alguns amics per a defendre el seu dret a continuar en la vivenda que han construït amb les seues mans. Han lamentat una presència policial que han considerat excessiva.

Maite Botella, filla dels afectats, diu que la parella vol morir-se allí perquè és sa casa i no tenen un altre lloc. "És així de senzill", assegura. D'altra banda, sa mare, Teresa Herchiga, es pregunta per què els volen llevar la seua "caseta" després de cinquanta anys i d'haver-la construïda ells mateixos.

Botella ha contactat amb el president de la Societat Gitana Espanyola, Sinaí Giménez, que s’ha posat en contacte amb el jutjat de guàrdia de Novelda —d'on procedia l'orde de desnonament— anunciant-los que es presentaria un recurs d'empara i se sol·licitaria la paralització del desnonament sobre la base de la llei d'habitatge aprovada recentment, segons han informat fonts de la societat.

El jutjat ha ajornat el desallotjament fins al 12 de juny. El jutge de guàrdia ha admés el recurs i ha decretat "la paralització provisional del desnonament" cap a les 14:30 hores al·legant la falta d'un allotjament alternatiu i alguns recursos d'associacions pendents de resoldre. L'Ajuntament d'Asp també defensa el dret de Ramón i Teresa a acabar els seus dies en sa casa, però asseguren que hauran de buscar una altra solució si, finalment, els fan fora.

També et pot interessar

stats